Ο όμιλος

Σύντομο Ιστορικό του Ομίλου

 

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κορίνθου, ιδρύθηκε στην Κόρινθο το 1979. Με τη σημερινή του μορφή ο όμιλος λειτουργεί από το 1987 και έχει να επιδείξει μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό  έργο, κυρίως στο χώρο της νεολαίας αλλά όχι μόνο σε αυτόν. Σήμερα στον όμιλό μας αθλούνται πάνω από εκατό παιδιά και περίπου εβδομήντα ενήλικα μέλη.

Είναι επίσημα αναγνωρισμένος από την Ε.Φ.Ο.Α. και την Γ.Γ.Α.

Ανήκει στην ΣΤ’ ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κορίνθου βρίσκονται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου και αποτελούν πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Έχει στην χρήση του, παραχωρημένα από την Δημοτική αρχή,  γραφεία, αποδυτήρια και τρία γήπεδα τα οποία είναι επιφάνειας green set (όμοιας με του Ο.Α.Κ.Α) με κατάλληλο φωτισμό για την διεξαγωγή βραδινών αγώνων.

Καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο ο όμιλός μας επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα καθώς διοργανώνει τρία εσωτερικά τουρνουά μελών, ένα open τουρνουά ανδρών το ¨SMASH CHAMIONSHIP¨, ενωσιακά πρωταθλήματα της ΣΤ’ Ένωσης Πελοποννήσου, διασυλλογικά πρωταθλήματα βετεράνων κ.α.

Φυσικά, η κορυφαία διοργάνωση που γίνεται στις εγκαταστάσεις του ομίλου μας είναι το ετήσιο Open τουρνουά ανδρών ¨ΠΑΥΛΕΙΑ¨. Το τουρνουά είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Ε.Φ.Ο.Α καθώς πέρα από το χρηματικό έπαθλο προσφέρει στους αθλητές βαθμούς για την πανελλήνια κατάταξη. Το γεγονός αυτό του δίνει ιδιαίτερο κύρος και προσελκύει τους κορυφαίους  τενίστες της χώρας μας αλλά και ανερχόμενα ταλέντα που έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εμπειρία και βαθμούς.

Συνεργάζεται  με 3 προπονητές και διαθέτει τμήματα υποδομής με μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας, τμήματα παιδιών σχολικής ηλικίας, προαγωνιστικές και αγωνιστικές ομάδες που παίρνουν μέρος σε ενωσιακά και πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και τμήματα ενηλίκων αρχαρίων και προχωρημένων.

Ο Όμιλος διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται ανά διετία.